အသည်းဟာ ခန္ဓာကိုယ်ရဲ့ ဇီဝကမ္မဖြစ်စဉ်မှာ အဓိက အရေးပါတဲ့ အစိတ်အပိုင်းတခု ဖြစ်ပါတယ်။ အသည်းရဲ့ အရေးကြီး လုပ်ငန်းကတော့ ခန္ဓာကိုယ်ထဲက မလိုလားအပ်တဲ့ အဆိပ်အတောက်နဲ့ အညစ်အကြေးတွေကို ချေဖျက် စွန့်ထုတ်ပေးတာ ဖြစ်ပါတယ်။အသည်း ကျန်းမာရေး မကောင်းတော့ဘူး ဆိုရင်တော့ “အဝလွန်ခြင်း၊ အသည်းအဆီဖုံးခြင်းနဲ့ နာတာရှည် အသည်းရောဂါ” တွေကို ခံစားရစေနိုင်ပါတယ်။ ဒီလိုတွေ မဖြစ်ပွားရအောင် အသည်းကျန်းမာရေးအတွက် အ...

၁။ အမျိုးသားကျန်းမာရေး  မျိုးဆက်သစ်များ ဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်ရေးကဏ္ဍတွင် အမျိုးသားများတွင် လိင်ပိုင်းဆိုင်ရာကျန်းမာရေးမှုနှင့် သက်ဆိုင်မှုများအပေါ် မူတည်နေပါသည်။ ထိုအချက်နှင့် ပတ်သက်၍ တင်ပြရမည်ဆိုလျှင် သစ်ကြားသီးတွင် ကျန်းမာမှုနှင့် ညီညွတ်မှု အပြည့်အဝကို ပေးဆောင်နိုင်မည်။ သဘာဝအဆီဓာတ်များ ကုံလုံကြွယ်ဝစွာ ပါဝင်နေပေသည်။ ဆေးသိပ္ပံသုတေသနပြုချက်များအရ ကယ်လီဖိုးနီးယားတက္ကသိုလ်မှ ဖော...

ရဲယိုသီးဟာ အမြင်အားဖြင့်လည်း မလှပသလို အနံ့အရသာကလည်း ဆွဲဆောင်မှု မရှိပြန်ပါဘူး။ဒါပေမယ့် သူ့မှာ ကျန်းမာရေးအတွက် ပေးစွမ်းနိုင်တဲ့ ကောင်းကျိုးတွေ များစွာ ရှိပါတယ်။(၁)ကိုယ်အလေးချိန် လျှော့ချပေးတယ်ရဲယိုသီးအရည်ရဲ့ကောင်းကျိုးတစ်ခုက ကိုယ်အလေးချိန် လျော့နည်းစေတဲ့ အာနိသင်ရှိပါတယ်။(၂)သွေးတွင်းကိုလက်စထရော ကျဆင်းစေတယ်(၃)ဆီးချို သွေးချို...

အရေပြားကျန်းမာလှပစေဖို့သုံးရတဲ့ အလှကုန်တွေက စျေးကြီးလွန်းတယ်ထင်ရင်တော့ အစားအစာကနေ အရေပြားလှပအောင် ကူညီပေးပါလိမ့်မယ်။ အောက်ဖော်ပြပါအစားအစာတွေကို မကြာခဏစားသုံးခြင်းဖြင့် သင့်အရေပြားကိုကြည်လင်လှပလာစေပါလိမ့်မယ်။လက်ဖက်စိမ်းလက်ဖက်ရည်ခန္ဓာကိုယ်နဲ့အရေပြားကို သက်တောင့်သက်သာဖြစ်စေနိုင်တဲ့ လက်ဖက်စိမ်းလက်ဖက်ရည်ကို နေ့စဉ်မှီဝဲပါ။ အင်တီအောက်ဆီးဒင့်ကြွယ်ဝတာကြောင့် အိုမင်းမှုဖြစ...

သီဟိုဠ်စေ့၏ အရသာက အင်မတန်စားကောင်းလွန်းပါတယ်။ အရသာပြည့်စုံရုံတင်မကဘဲ ကျန်းမာရေးအတွက်၊ အလှအပအတွက်၊ ကိုယ်ဝန်ဆောင်အတွက် ကောင်းကျိုးတွေများစွာ ပေးနိုင်စွမ်းပါတယ်။ ကျန်းမာရေးနဲ့ မညီညွတ်တဲ့ သရေစာတွေ စားမယ့်အစား သီဟိုဠ်စေ့စားသုံးလိုက်ပါက ကောင်းကျိုးအဖြားဖြားကို သင်ရရှိပိုင်ဆိုင်နိုင်မှာ ဖြစ်ပါတယ်။ကင်ဆာရောဂါအတွက် ကောင်းကျိုးများ• ကင်ဆာကြိးထွားမှုမဖြစ်အောင် တားဆီးပေးတယ်

ကျောက်ဖရုံသီး၏ ဂုဏ်သတ္တိမှာ အေး၏။ အရသာမှာ ချိုပေါ့၏။ အဆုတ်၊ အူမကြီးကို ကောင်းစေနိုင်သည်။ ကင်ဆာရောဂါကို ခုခံကာကွယ်ပေးနိုင်သည်။ ကျောက်ဖရုံသီးသည် အေးသောဓာတ်ဖြစ်သောကြောင့် နွေရာသီတွင် စားပေးရန် သင့်လျော်ပါသည်။စားသုံးသင့်သူများကျောက်ဖရုံသီးကို အားနည်းသူ၊ ခေါင်းမူးတတ်သူ၊ ဖြူဖပ်ဖြူရော်ဖြစ်နေသူ၊ မျက်လုံးအမြင်မှုန်ဝါးနေသူ၊ ကျောက်ကပ်ရောဂါရှိသူ၊ ဆီးရောဂါရှိသူ၊ နှလုံး...

နဂါးမောက်သီးကို အရှေ့တောင် အာရှနိုင်ငံများနဲ့ အာရှနိုင်ငံတော်တော်များများက ကျန်းမာရေးအတွက် အများကြီး အထောက်အကူပြုနိုင်တဲ့ အသီးတစ်မျိုးဖြစ်ကြောင်းသတ်မှတ်ထား ကြပါတယ်။နဂါးမောက်သီးနဲ့ ကျန်းမာရေးနဂါးမောက်သီးမှာ ဗီတာမင်စီ၊ ဗီတာမင် B1,B2,B3,B12,၊ ဗီတာမင်အေ, Iron, Phosphrous, Calcium စတဲ့ သတ္တုဓာတ်များ ၊ အမျှင်ဓာတ် ၊ ကာဗိုလ်ဟိုက်ထရိတ်၊ Phytoalbumins, Lycopene၊ ရေဓာတ်စတဲ့...

၁။ လက်ဖက်ရဲ့အစကတော့ ရှေးဟောင်း တရုတ်နိုင်ငံပဲ ဖြစ်ပါတယ်၊ လွန်ခဲ့တဲ့နှစ်ပေါင်း ၅၀၀၀ (BC ၃၀၀၀) လောက်က စတင်သုံးစွဲခဲ့တယ်လို့ သမိုင်းအထောက်အထားများမရ သိရပါတယ်။ ၂။ လက်ဖက်မှာပါတဲ့ လက်ဖက်အစိုရယ်၊ လက်ဖက်ရည်မှာပါတဲ့ လက်ဖက်ခြောက် အချိုခြောက်ရယ်၊ ရေနွေးကြမ်းမှာပါတဲ့ လက်ဖက်ခြောက် အခါးခြောက်တွေဟာ Theaceae Family အောက်မှာပါဝင်တဲ့ Camellia sinensis လို့ခေါ်တဲ့ အပင်တစ်ပင်တည်းကနေ ရတာဖြစ်ပ...

ကယ်လ်စီယမ်လို့ ပြောလိုက်တဲ့ အချိန်မှာ ကျွန်မတို့ ဘယ်လိုအရာတွေကို ကြိုတွေးလိုက်မိပါသလဲ။ ဟုတ်ပါတယ်။ အားလုံးဟာ ကယ်လ်စီယမ်လို့ ဆိုလိုက်တဲ့ အခါမှာ အရိုးနဲ့ သွားတွေကို ခန္ဓာကိုယ်ထဲမှာရှိတဲ့ ကယ်လ်စီယမ်ရဲ့ ၉၉ ရာခိုင်နှုန်းလောက်ဟာ သွားတွေ အရိုးတွေထဲမှာ နေပြီး ခန္ဓာကိုယ်အတွက် အရေးပါတဲ့ အလုပ်တွေကို လုပ်ပေးနေကြပါတယ်။ ကျွန်မတို့ခန့်မှန်းမိတဲ့ အရိုးတွေ သန်မာဖို့၊ သွားတွေ ခိုင်ခ့ံဖို့အပြင် သူဟာ တခြားအရေးကြီးတ...

ဝမ်းဗိုက်ပြည့်စေတယ် ခရမ်းချဉ်သီးမှာ ရေဓာတ်ပါဝင်မှုများပြီး ဗိုက်ပြည့်တင်းစေပါတယ်။ ဗီတာမင်နဲ့ သတ္တုဓာတ်တွေများစွာရရှိနိုင်တယ် ခရမ်းချဉ်သီးမှာ နေ့စဉ်လိုအပ်တဲ့ ဗီတာမင်နဲ့ သတ္တုဓာတ်တွေရဲ့ ၂၀ ရာခိုင်နှုန်းပါဝင်ပါတယ်။ နှလုံးခုန်နှုန်းကို ပုံမှန်ဖြစ်စေတယ် ခရမ်းချဉ်သီးမှာ ပိုတက်ဆီယမ်များစွာပါဝင်လို့ န...


Advertising






2017 Trust Oo M-health Enterprise.All Right Reserved.
Developed by Host Myanmar