Print

မိန်းကလေးများနှင့် အမျိုးသမီးများသည် ကယ်လ်စီယမ်ကိုပိုမိုလိုအပ

  30-Oct-2016
Preview Image

မိန်းကလေးများနှင့် အမျိုးသမီးများသည် ကယ်လ်စီယမ်ကိုပိုမိုလိိုုအပ်ချိန်မှာ-

• ငယ်ရွယ်စဉ်အချိန် ကယ်လ်စီယမ်သည် မျိုးသမီးများအရွယ်ရောက်သောအခါတွင် အန္တရာယ်ကင်း သားဖွားနိုင်စေရန် တင်ပါးဆုံရိုးများ ကြီးထွားမှုကိုကူညီပေးသည်။

• ကိုယ်ဝန်ဆောင်နေချိန် ကိုယ်ဝန်ဆောင်် အမျိုးသမီးများသည်။ ရင်သွေးများ အရိုးကြီးထွားစေရန်နှင့် မိမိ၏အရိုးနှင့် သွားများခိုင်မာစေရန် ကယ်လ်စီယမ်ကိုလိုအပ်ပါသည်။

• မိခင်နို့တိုက်ကျွေးချိန် ကယ်လ်စီယမ်သည် မိခင်နို့ရည်ထုတ်လုပ်ရန်် လိုအပ်ပါသည်။

• အသက်ကြီးလာသောအချိန် ကယ်လ်စီယမ်သည် အရိုးအားနည်းခြင်း (အရိုးပွရောဂါ) ကိုကာကွယ်ရန်လို အပ်သည်။

ကယ်လ်စီယမ်ဓါတ် ကြွယ်ဝသောအစားအစာများမှာ-

• နို့၊ မလိုင်၊ ဒိန်ချဉ်

• ဒိန်ခဲ

• နှမ်းထောင်း

• အရိုးမှုန့်

• အစိမ်းရောင်

• အရွက်များ

• ဗာဒမ်သီး

• ပဲများ၊ ပဲပိစပ်

• အခွံပါရေသတ္တဝါ (ပုဇွန်။ ဂဏန်း။ ခရု)

• ထုံး

 

အစားအစာများမှ ကယ်လ်စီယမ််ပိိုုမုမိိုုရရှိှိခြင်း

• အရိုး (သို့) ဥအခွံများကို ရှာလကာရည် (သို့) သံပုရာရည်တွင်နာရီ အနည်းငယ်မျှစိမ်ထားပြီးနောက် ထိုအရည်များကိုဟင်းရည် (သို့) အခြားအစားအစာများတွင်သုံးပေးခြင်း။

• ဟင်းရည်အတွက်အရိုးများကို ချက်ပြုတ်နေစဉ်သံပရာရည်။ ရှာလကာရည် (သို့) ခရမ်းချဉ်သီးထည့်ှုချက်ခြင်း၊နေရောင်ခြည်သည် ကယ်လ်စီယမ်ဓါတ်အသုံးချမှုကိုကူညီပေးသည်၊ နေရောင်အောက်တွင်တစ်နေ့လျှင် ၁၅ မိနစ်ခန့်နေပေးပါ၊နေရောင်ခြည်သည် အရေပြားကိုထိတွေ့ရမည်။

 

Ref:

WEAVE

အမျိုးသမီးများစွမ်းဆောင်မှု့မြင့်မားရေးအဖွဲ့

၂၃.၁၀.၂၀၁၅



Related Articles


Advertisment 18

Advertisment 18

Advertisment 18

Advertisment 18

Advertisment 18