မိန်းကလေးများနှင့် အမျိုးသမီးများသည် ကယ်လ်စီယမ်ကိုပိုမိုလိုအပ
30-Oct-2016မိန်းကလေးများနှင့် အမျိုးသမီးများသည် ကယ်လ်စီယမ်ကိုပိုမိုလိိုုအပ်ချိန်မှာ-
• ငယ်ရွယ်စဉ်အချိန် ကယ်လ်စီယမ်သည် မျိုးသမီးများအရွယ်ရောက်သောအခါတွင် အန္တရာယ်ကင်း သားဖွားနိုင်စေရန် တင်ပါးဆုံရိုးများ ကြီးထွားမှုကိုကူညီပေးသည်။
• ကိုယ်ဝန်ဆောင်နေချိန် ကိုယ်ဝန်ဆောင်် အမျိုးသမီးများသည်။ ရင်သွေးများ အရိုးကြီးထွားစေရန်နှင့် မိမိ၏အရိုးနှင့် သွားများခိုင်မာစေရန် ကယ်လ်စီယမ်ကိုလိုအပ်ပါသည်။
• မိခင်နို့တိုက်ကျွေးချိန် ကယ်လ်စီယမ်သည် မိခင်နို့ရည်ထုတ်လုပ်ရန်် လိုအပ်ပါသည်။
• အသက်ကြီးလာသောအချိန် ကယ်လ်စီယမ်သည် အရိုးအားနည်းခြင်း (အရိုးပွရောဂါ) ကိုကာကွယ်ရန်လို အပ်သည်။
ကယ်လ်စီယမ်ဓါတ် ကြွယ်ဝသောအစားအစာများမှာ-
• နို့၊ မလိုင်၊ ဒိန်ချဉ်
• ဒိန်ခဲ
• နှမ်းထောင်း
• အရိုးမှုန့်
• အစိမ်းရောင်
• အရွက်များ
• ဗာဒမ်သီး
• ပဲများ၊ ပဲပိစပ်
• အခွံပါရေသတ္တဝါ (ပုဇွန်။ ဂဏန်း။ ခရု)
• ထုံး
အစားအစာများမှ ကယ်လ်စီယမ််ပိိုုမုမိိုုရရှိှိခြင်း
• အရိုး (သို့) ဥအခွံများကို ရှာလကာရည် (သို့) သံပုရာရည်တွင်နာရီ အနည်းငယ်မျှစိမ်ထားပြီးနောက် ထိုအရည်များကိုဟင်းရည် (သို့) အခြားအစားအစာများတွင်သုံးပေးခြင်း။
• ဟင်းရည်အတွက်အရိုးများကို ချက်ပြုတ်နေစဉ်သံပရာရည်။ ရှာလကာရည် (သို့) ခရမ်းချဉ်သီးထည့်ှုချက်ခြင်း၊နေရောင်ခြည်သည် ကယ်လ်စီယမ်ဓါတ်အသုံးချမှုကိုကူညီပေးသည်၊ နေရောင်အောက်တွင်တစ်နေ့လျှင် ၁၅ မိနစ်ခန့်နေပေးပါ၊နေရောင်ခြည်သည် အရေပြားကိုထိတွေ့ရမည်။
Ref:
WEAVE
အမျိုးသမီးများစွမ်းဆောင်မှု့မြင့်မားရေးအဖွဲ့
၂၃.၁၀.၂၀၁၅