အသက် ၅၀ ကျော်လာသူတွေ မဖြစ်မနေ စားသောက်သင့်ဆုံး အစားအစာများ
11-Oct-2021
ပဲပိစပ်
ဖိုက်တိုအီစထရိုဂျင်များစွာပါဝင်ပြီး ဟော်မုန်းပမာဏကို
ထိန်းညှိပေးပါတယ်။ သွေးဆုံးချိန်ခံစားရတဲ့ ဝေဒနာတွေကို သက်သာစေပါတယ်။
တို့ဟူး
ပိရိုတင်းများစွာ ရရှိနိုင်ပြီး အရိုးပါးရောဂါမဖြစ်အောင်
ကာကွယ်နိုင်ပါတယ်။
အစိမ်းရင့်ရောင်
ဟင်းသီးဟင်းရွက်
အမျှင်ဓာတ်များစွာ ရရှိနိုင်ပြီး အဆီတွေ ခန္ဓာကိုယ်တွင်းစုပုံမှုကို
လျော့နည်းစေပါတယ်။
ပဲအမျိုးမျိုး
အပင်ကရတဲ့ ပရိုတင်းဖြစ်ပြီး ခန္ဓာကိုယ်တွင်း ဟော်မုန်းပမာဏကို
ထိန်းညှိပေးပါတယ်။
ဖရဲသီး
အင်တီအောက်ဆီးဒင့်ပါဝင်ပြီး ရေဓာတ်များစွာပါဝင်ပါတယ်။
ဖရဲသီးလိုပဲ ပန်းသီး၊ စပျစ်သီး စတာတွေကိုလည်း စားသုံးနိုင်ပါတယ်။
ဘလူးဘယ်ရီသီး
အင်တီအောက်ဆီးဒင့်များစွာပါဝင်ပြီး သွေးလှည့်ပတ်မှုနဲ့
ဦးနှောက်လုပ်ငန်းတွေ ကောင်းမွန်စေပါတယ်။
ငါး
အဆီများတဲ့ ငါးတွေကနေ အိုမီဂါ - ၃ များစွာပါဝင်ပြီး
ဦးနှောက်ဆဲလ်တွေကို ကျန်းမာစေပါတယ်။ နှလုံးရောဂါနဲ့ စိတ်ဓာတ်ကျဆင်းမှုကို ကောင်းမွန်စေပါတယ်။
အစေ့အဆန်
အင်တီအောက်ဆီးဒင့်များစွာပါဝင်ပြီး သွေးတွင်းကိုလက်စထရောအဆီကို
လျော့နည်းစေပါတယ်။
ဟင်းနုနယ်
အင်တီအောက်ဆီးဒင့်ဖြစ်တဲ့ လူတင်များစွာပါဝင်ပြီး
ကြွက်သားတွေ ပျက်စီးမှုမဖြစ်အောင် ကာကွယ်ပေးပါတယ်။
ချိစ်
အာဟာရဓာတ်များစွာ ရရှိနိုင်တဲ့ နို့ထွက်ပစ္စည်းဖြစ်ပြီး
အရိုးသန်မာစေဖို့ များစွာအထောက်အကူပေးပါတယ်။
Credit : ဇာခြည်ဝင်း (ဆေးဝါးတက္ကသိုလ်)
သင်သိလိုသမျှ ကျန်းမာရေးမေးခွန်းများနှင့် ပတ်သက်၍
Healthcare.com.mm ၏ hotline နံပါတ် 7887 သို့ MPT မိုဘိုင်းလ်ဖုန်းဖြင့် ၂၄ နာရီ အချိန်မရွေး ခေါ်ဆိုပြီး ဆရာဝန်များနှင့် တိုက်ရိုက်ဆွေးနွေးတိုင်ပင်နိုင်ပါပြီရှင်။