ကိုလက်စထရော ပမာဏမျှတဖို့
01-Mar-2017၁။ အမည်းရောင် ချောကလက်
မကြာသေးမီ အချိန်ကလအတွင်းမှ စမ်းသပ်လေ့လာမှုအရ အမည်းရောင်ချောကလက် ၁၀၀ ဂရမ်ရဲ့ ပါဝင်မှု ပမာဏ ၇၀ ရာခိုင်နှုန်းကို တစ်ပတ်အတွင်း နေ့စဉ် စားသုံးခြင်းဖြင့် ကိုလက်စထရော မျှတမှုနှုန်း ကိုးရာခိုင်နှုန်းရှိသည်ကို တွေ့ရှိခဲ့ကြသည်။ ဒါ့အပြင် Baltmore စင်းနေးမြို့ Sinai ဆေးရုံကမူ နေ့စဉ် ထိုချောကလက်ပမာဏ ၁၅ ဂရမ်ကို ကာလကြာမြင့်စွာ စားသုံးလျှင်လည်း ကိုလက်စထရော ပမာဏ ညီညွတ်မျှတစေကြောင်း ပြောဆိုခဲ့ကြပါသည်။
၂။ ဘယ်ရီသီးများ
အရွယ်ရောက်သူများသည် တစ်နေ့လျှင် ဘယ်ရီသီး ပန်းကန်တစ်လုံးကို ရှစ်ပတ်ကြာ စားသုံးပေးခြင်းဖြင့် အကျိုးပြုသော ကိုလက်စထရော ပမာဏကို ငါးရာခိုင်နှုန်းခန့် မြင့်တက်သွားနိုင်သည်။
၃။ ဆော်လမွန်သီး
အမေရိကန်နိုင်ငံ၊ ကယ်လီဖိုးနီးယားပြည်နယ်ရှိ Loma Linda တက္ကသိုလ်၏ လေ့လာချက်များအရ အဆိုပါ ငါး ၁၁၅ ဂရမ်ကို တစ်ပတ်လျှင် နှစ်ကြိမ်နှုန်းဖြင့် လေးပတ်ကြာ စားပေးခြင်းဖြင့် အကျိုးပြု ကိုလက်စထရော ပမာဏကို လေးရာခိုင်နှုန်းအထိ မြင့်တက်စေနိုင်သည်ဟု သိရှိခဲ့ကြသည်။
၄။ ဥများ
ကျန်းမာပြီး အရွယ်ရောက်ပြီးသူများသည် တစ်နေ့လျှင် ကြက်ဥတစ်လုံးစီကို ၁၂ ပတ်ကြာ စားပေးခြင်းက အကျိုးပြု ကိုလက်စထရော ပမာဏကို ၄၈ ရာခိုင်နှုန်းအထိတိုင်အောင် မြင့်တက်နိုင်သည့် အစွမ်းရှိသည်ဟု ထိုင်းနိုင်ငံ၏ လေ့လာချက်များအရ သိရှိခဲ့သည်။ ကြက်ဥတွင် လက်ဆီတင်ဓာတ် မြင့်မားစွာ ရှိပါသည်။
Healthcare.com.mm သင့်ကျန်းမာရေး စောင့်ရှောက်ပေး
Credit:
ဧကရီ
Health for all magazine, June 2016, Pg. 46