အနီရောင် စပျစ်သီးနှင့် အစိမ်းရောင် စပျစ်သီး ဘာကွာခြားသလဲ
21-Jul-2018- ဓာတ်တိုး ဆန့်ကျင် ပစ္စည်းတွေဟာ အနီ ရောင် စပျစ်သီးမှာ
များစွာ ပါဝင်ပေမယ့် အစိမ်းရော င်စပျစ်သီးမှာ အနည်းငယ် သာ ပါဝင်ပါတယ်။
- ကယ်လိုရီပါဝင်မှု ပမာဏဟာ အစိမ်း ရောင်စပျစ်သီးမှာ အနီရောင်စပျစ်သီး
ထက် အနည်းငယ်ပိုမြင့်မား ပါတယ်။
- အန်သိုဆိုင်ရာနင် ပမာဏဟာ အနီ ရောင်စပျစ်သီးမှာ မြင့်မားစွာ
ပါဝင်ပေမယ့် အစိမ်းရောင် စပျစ်သီးမှာ အနည်း ငယ်သာ ပါဝင်ပါတယ်။
- အနီရောင် စပျစ်သီးမှာ ရီဗက်စထရော၊ ကတ်တချင်နဲ့ ကွာစီတင်
လိုမျိုး ဖလေ ဗိုနွိုက် ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင် ပစ္စည်းတွေ ပါဝင်ပေမယ့် အစိမ်းရောင် စပျစ်သီးမှာ
ကတ်တချင် တစ်မျိုးတည်းသာ ပမာဏ အနည်းငယ် ပါဝင်ပါတယ်။
- အနီရောင်စပျစ်သီးဟာ သွေးဖိအားကို ကျဆင်းစေနိုင်ပေမယ့်
အစိမ်းရောင် စပျစ်သီးမှာမူ မကျဆင်းစေ နိုင်ပါ။
- အနီရောင် စပျစ်သီးက နှလုံးရောဂါ ဆိုင်ရာ ပြဿနာတွေကို
ကာကွယ်ပေး နိုင်ပြီး ခန္ဓာကိုယ်အတွက် ကောင်းတဲ့ ကိုလက်စထရောတွေကို ကာကွယ်ထား နိုင်ပေမယ့်
အစိမ်းရောင် စပျစ်သီးကတော့ မပြုလုပ် နိုင်ပါ။
- အနီရောင် စပျစ်သီးမှာ ပါဝင်တဲ့ ရီ ဗက်စထရောဟာ အယ်လ်ဇိုင်းမားရောဂါ
ကို ကုသဖို့ ကူညီနိုင်ပေမယ့် အစိမ်း ရောင် စပျစ်သီး ကတော့ မပြုလုပ်နိုင်ပါ။
- အနီရောင် စပျစ်သီးမှာ ပါဝင်တဲ့ ရီဗက် စထရောဟာ မှိုရောဂါနဲ့
ကင်ဆာရောဂါကို ပျောက်ကင်းနိုင်တဲ့ ဂုဏ်သတ္တိ ရှိပေ မယ့် အစိမ်းရောင် စပျစ်သီးမှာ ရီဗက်စထ
ရော မပါဝင်ပါ။
- အနီရောင် စပျစ်သီးမှာပါဝင်တဲ့ ကွာစိတင်ဟာ ဓာတ်မတည့်မှုကို
ဆန့်ကျင်နိုင်တဲ့ ဂုဏ်သတ္တိရှိတာကြောင့် ဓာတ်မတည့် မှု ပြဿနာ အမျိုးမျိုးကို ကုသနိုင်ပြီး
အစိမ်း ရောင်စပျစ်သီးမှာမူ ကွာစိတင် မပါဝင်ပါ။
- အနီရောင် စပျစ်သီးမှာ ပါဝင်တဲ့ အန်သိုဆိုင်ဆိုင်ရာနင်ဟာ
ရောင်ရမ်းမှုကို လျော့ကျနိုင် တဲ့ ဂုဏ်သတ္တိရှိ ပေမယ့် အစိမ်းရောင် စပျစ်သီးမှာ အန်သိုဆိုင်ရာနင်
မပါဝင်ပါ။
- ဒါကြောင့်မို့ အနီရောင် စပျစ်သီးဟာ အစိမ်းရောင် စပျစ်သီးထက်
အာဟာရ တန်ဖိုး ပိုမိုမြင့်မားပါတယ်။
Healthcare.com.mm
Ref:
Ko Zar Sat Khin