အသက်အရွယ်အလိုက် ထမင်းနှင့် ဖြည့်စွက်စာကျွေးပုံ နမူနာ
10-Apr-2019၆ လ = ဇွန်းနှင့် ချေထားသောထမင်း၊ ဆန်ပြုတ်၊ ဇွန်းနှင့်ချေထားသော
ငှက်ပျောသီးမှည့်၊ သင်္ဘောသီးမှည့်။
၇ လ = ထမင်း၊ နူးအောင်ချက်ထားသော အသား၊ ငါး၊ ပဲနှင့်ဟင်းရွက်များ၊
ဥအနှစ်၊ သစ်သီးမှည့်များ (အစာအားလုံးကို ကြေအောင်ချေပြီးမှ ကျွေးပါ)
၈-၉ လ = ထမင်းပျော့ပျော၊ အသား၊ ငါးအတုံးသေးသေး၊ သစ်သီးမှည့်အတုံးသေးသေး၊
ဟင်းသီးဟင်းရွက်များကို နုတ်နုတ်စဉ်း၍ ကျွေးပါ။
၁၀-၁၁လ = ထမင်းပျော့ပျော၊ အသား၊ ဥအမျိုးမျိုး၊ ပဲ၊ အသီးအရွက်မျိုးစုံ
ကျွေးပါ။
၁၂ လ = အပူ၊ အစပ်၊ အခါး၊ နှင့် ငန်လွန်းသော အစာများမှလွဲ၍
လူကြီးများ စားသည့်အတိုင်း ကျွေးနိုင်သည်။
ဖြည့်စွက်စာကျွေးရင်း မိခင်နို့ကို ကလေး၏ အသက် ၂ နှစ်အရွယ်အထိ
ဆက်၍တိုက်ပါ။
Credit : Unicef
သင်သိလိုသမျှ ကျန်းမာရေးမေးခွန်းများနှင့် ပတ်သက်၍
Healthcare.com.mm ၏ hotline နံပါတ် 7887 သို့ MPT မိုဘိုင်းလ်ဖုန်းဖြင့် ၂၄ နာရီ အချိန်မရွေး ခေါ်ဆိုပြီး ဆရာဝန်များနှင့် တိုက်ရိုက်ဆွေးနွေးတိုင်ပင်နိုင်ပါပြီရှင်။