သွေးတိုးရောဂါကာကွယ်ပါ
27-Feb-2017• သွေးပေါင် ချိန်ပါ။
• ဆားနှင့် အငန်လျှော့စားပါ။
• အရက်ကို အလွန်အကျွံ မသောက်ပါနှင့်။
• အဝမလွန်အောင် အဆီအဆိမ့်နှင့် အချိုကို လျှော့စားပါ။
• ဆေးလိပ်ကို လုံးဝမသောက်ပါနှင့်။
• သင့်တော်သည့် လေ့ကျင့်ခန်းမှန်မှန်လုပ်ပါ။
အငန်ဓာတ်
အငန်ဓာတ်ကို လွန်ကဲစွာစားခြင်းဖြင့် အောက်ပါရောဂါများဖြစ်၍ အသက်တိုပြီး အနာရောဂါထူပြော၍ ဝဋ်နာကံနာ အဖြစ်ကျရောက်ပါသည်။
(၁) သွေးတိုးရောဂါ
(၂) လေငန်းရောဂါ
(၃) နှလုံးရောဂါ
(၄) ကိုယ်တစ်ပိုင်းသေခြင်း တို့ဖြစ်သည်။
အထက်ပါစားသုံးမှုကို မဆင်ခြင်၍ ရောဂါဖြစ်လာလျှင် တတ်ကျွမ်းသည့် ပုဂို္ဂလ်များနှင့် မည်သို့ပင်ကုစေကာမူ ရောဂါ၏ နောက်ဆက်တွဲ ဝေဒနာများကြောင့် ကာယကံရှင် လူနာနှင့်တကွ မိသားစုများပါ လူမှုဒုက္ခများခံစားရမည် ဖြစ်ပါ၍ ဆီနှင့်အငန်ဓာတ်များကို လက်ရှိစားသုံးနေသည်မှ ထက်ဝက်လျှော့ချရန်နှင့် အလွန်အကျွံစားသုံးမှုကို ရှောင်ရှားသင့်ပါကြောင်း သတိပေးနှိုးဆော်အပ်ပါသည်။
Healthcare.com.mm သင့်ကျန်းမာရေး စောင့်ရှောက်ပေး
Ref:
The Myanmar Healthcare Directory 2015 မှကောက်နှုတ်ထားပါသည်။