ကင်ဆာမဖြစ်ရန် ဆောင်ရန်၊ ရှောင်ရန်များ
27-Feb-2017(၁) အမျှင်များသော အသီးအနှံအရွက်နှင့် ဆတ်၊ ဂျုံ၊ ပြောင်းများစားပါ။
(၂) ဗီတာမင်အေနှင့် စီဓာတ်ပါသော အရွက်များစားရန်။
(၃) ဗီတာမင်စီဓာတ်ပါသော အချိုချဉ်ဓာတ်ရှိသော အသီးများစားရန်။
(၄) ဂေါ်ဖီထုပ်၊ ဂေါ်ဖီစိမ်းထုပ်၊ ပန်းဂေါ်ဖီ၊ ကညွတ်များစားရန်။
(၅) ကွမ်း၊ ဆေးလိပ်နှင့် အရက်သေစာ စားပေးခြင်းမှ ရှောင်ရန်။
(၆) ဆားဖြင့်စီမံထားသော အစာများ၊ ကြပ်တင်ထားသောအစာများ၊ ယမ်းစိမ်းဖြင့် ပြုပြင်ထားသောအစာများနှင့် အချဉ်သနပ်များ အလွန်အကျွံစားခြင်းမှ ရှောင်ရန်။ (ဥပမာ ငါးခြောက်၊ ဝက်အူချောင်းနှင့် သနပ်များ)
(၇) လေ့ကျင့်ခန်း မှန်မှန်လုပ်ရန်။
(၈) နှစ်ပတ်ထက်ကျော်ပြီး သာမန်မဟုတ်သော လက္ခဏာများ ဖြစ်ပေါ်လျှင် တတ်ကျွမ်းသူနှင့် ပြသရန်။
Healthcare.com.mm သင့်ကျန်းမာရေး စောင့်ရှောက်ပေး
Ref:
The Myanmar Healthcare Directory 2015 မှကောက်နှုတ်ထားပါသည်။